Maaarket.cz – Nejoblíbenější produkty na jednom místě.
Maaarket.cz – Nejoblíbenější produkty na jednom místě.
Pro zvířata

5 triků pro majitele domácích mazlíčků

Domácí mazlíčci nás každý den těší svou náklonností. Ať už dáváte přednost kočkám nebo psům, všichni majitelé často čelí podobným výzvám.

Trik č. 1: Věnujte se hraní každý den

Vaši chlupáči potřebují čas, kdy mohou být aktivní a hrát si. Nezanedbávejte čas, při kterém si vytváříte hluboké spojení se svým psem nebo kočkou. Nepotřebujete k tomu drahé hračky. Mnohokrát stačí šňůrka nebo větvička a naši chlupatí mazlíčci si s námi rychle začnou hrát. 

Postarejte se o své mazlíčky, i když nejste doma. Přestože většinu času budou spát, budou za zábavu nesmírně vděční. Připravte jim nějakou hračku, která je rozptýlí, když jste v práci.

Trik č. 2: Snadnější způsob, jak dát mazlíčkům pilulky

Každý majitel se již setkal s tím, jak těžké je přesvědčit svého mazlíčka, aby spolkl pilulku. Pilulky proti vnitřním parazitům tak představují výzvu pro každého majitele zvířete několikrát do roka. 

Navrhujeme jednoduchý trik – vytvořte kapsy na pilulky. Smíchejte arašídové máslo, mléko a trochu mouky. Do tohoto těsta zabalte pilulku a váš chlupáč si tuto pochoutku dá s radostí.

Žádný strach, pochoutka je bezpečná. Arašídové máslo může být pro domácí mazlíčky nebezpečné ve velkém množství. Vzhledem k tomu, že kapsy na pilulky ho obsahují malé množství, bude vše v pořádku. V každém případě se ujistěte, že neobsahuje umělé sladidlo Xylitol, které může psům způsobovat problémy.

Trik č. 3: Odstranění skvrn

Naše chlupáče milujeme. Ale nikdo nemá rád chlupy, které po nich všude zůstávají. Proto jste už určitě zvyklí na zametání a vysávání. Chlupy z polštářů a pohovky můžete odstranit pomocí gumové rukavice. Půjde to rychleji s  kartáčem, který je přesně k tomu určen.

Váš mazlíček už určitě někdy měl zažívací potíže. A pak jste si všimli skvrny přímo na koberci v bytě nebo v horším případě – na pohovce. To se stává. Vyvarujte se drhnutí a zápachu. Co nejdříve posypte skvrnu jedlou sodou a nalijte na ni několik kapek octa. Silná reakce po kontaktu sody a octa skvrnu určitě odstraní.

Trik č. 4: Pravidelné koupání domácích mazlíčků

Jednou z větších výzev je určitě koupání. Nelze se mu však vyhnout. Psi se mohou v létě koupat před domem, když se vrátíte z procházky. Zimní koupání psů a zejména koček je ale větší dobrodružství. Abyste si usnadnili koupání ve vaně nebo ve sprše, použijte hračku. S ní trochu odvedete pozornost svého mazlíčka. Tato sprchová rukojeť vám určitě pomůže, protože budete moci zastavit vodu přímo na samotné rukojeti. A co je nejdůležitější – nikdy nenamáčejte čumák a oči vašeho mazlíčka.

Trik č. 5: Dejte do misky na jídlo balónek

Taky se vaše kočička vrhá příliš dychtivě na misku s jídlem? Jí váš pes granule moc rychle? Příště dejte do misky na jídlo balónek. To donutí zvíře zpomalit.

Vystavené produkty